Citește despre aventurile Elei și a celorlalți eroi fantastici din Orașul Portofel. Cu siguranță TikTok e mai modern, dar dacă începi să citești și doar 15 minute pe zi, în timp vei descoperi o lume absolut fascinantă în cărțile de care te vei îndrăgosti. Iar pentru părinții ai căror copii încă nu sunt la vârsta cititului, ce ocazie mai bună să le oferiți experiența magică de a le citi povești la culcare, din care să mai și învețe ceva.

Introducere
Fluturașul

Undeva, departe, într-un oraș mic de la munte, Ela își număra pașii. Unu, doi, trei… Când ajunse la 98, era deja la intrarea în parc. Altă dată ar fi luat-o la goană spre locul de joacă, dar acum continuă să țină capul în pământ și să ofteze. Cum să se bucure într-o zi ca asta?

Episodul 1
Portofelul special

Palmierii se unduiau în briza oceanului, pescărușii zburau în stoluri zgomotoase, iar apa de un albastru verzui ca la tropice, se spărgea în valuri domoale de nisipul alb de la țărm.

Episodul 2
Un bilet misterios

Când intri în bancă, primul lucru pe care-l vezi e un ceas uriaș, strălucitor. Îl auzi cu face tic-tac-tic-tac. Ceasul ăsta nu măsoară timpul obișnuit, ci răbdarea și visurile. Chiar sub el, scrie ”Poți face o mulțime de lucruri extraordinare, dacă ai răbdare”

Episodul 3
Și detectivii obosesc

Locul era aproape magic. În mijlocul grădinii, un fel de lac mic, cu apă cristalină, reflecta lumina soarelui care intra prin tavanul înalt, construit cu totul din sticlă. Peste lac, un pod mic, din lemn vechi, pictat în albastru și alb, te invita la plimbare, legând cele două părți ale grădinii.

Episodul 4
Căpitani și aventurieri

Își luă busola, harta și portofelul, apoi porni la drum. Vântul începea să se întețească. Se simțea ca într-o aventură adevărată, gata să descopere secretele ascunse ale unei insule a piraților.

Episodul 5
TOTo

Intrarea era străjuită de două statui masive, reprezentând doi lei antici, cu corpuri de marmură și ochi de safir, care păreau să vegheze asupra trecătorilor.

Episodul 6
Limonadă

Ela se așeză pe canapea. Era tentată să accepte. Dacă e sigur că nu va ști nimeni, atunci de ce să n-o facă? Uneori, trebuie să faci anumite lucruri ca să câștigi. Iar ea trebuia neapărat să câștige.

Episodul 7
Panda cel roșu

Locul, în sine, era plin de verde, viață și mișcare permanentă. În fața lor, o cărare greu de observat, dacă n-o priveai cu atenție, le indica drumul de urmat.
DE PE 24 IULIE

Episodul 8
Fermieri, croitori și alte meserii

În timp ce vocea continua povestea, concurenții priveau, prin ochelarii lor VR, o lume unde toate personajele prinseseră viață.
DE PE 7 AUGUST

Episodul 9
Un pas înapoi

Băiatul dădu să zică ceva, dar ea nu-l mai ascultă. Apăsă de multe ori butonul liftului, rugându-se ca ușa să se închidă odată. Apoi lăsă lacrimile să-i curgă și strânse din dinți. Era doar un pas înapoi!
În curând

Episodul 10
B

Ela își număra pașii. Unu, doi, trei… Era deja iarnă și, peste tot în jur, copacii începeau să poarte o haină albă, elegantă. Se pregăteau de bal. Dar Ela nu-i vedea.
În curând