Boabele de fasole

Pentru această probă, ai nevoie de două vase în care să poți pune pământ și planta două sau mai multe boabe de fasole.  

Pasul 1

Alege două vase de flori cu diametrul de cel puțin 20-30 cm și adâncimea de cel puțin 20 cm. Asigură-te că au găuri de drenaj la bază, precum și o farfurie ori un recipient sub ele, în care să se păstreze apa ce se scurge din vas.

Pasul 2

Umple vasele cu un amestec de pământ de grădină și plantează boabele de fasole la o adâncime de aproximativ 2-3 cm și la o distanță de aproximativ 10 cm una de alta. Acoperă-le ușor cu pământ. 

Pasul 3

Udă solul imediat după plantare. Apoi, menține solul uniform umed, dar nu îl îmbiba cu apă. Evită udarea excesivă, care poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Pasul 4

Plasează vasele într-o zonă bine luminată, dar fără soare direct. Fasolea are nevoie de multă lumină pentru a crește bine. 

Pasul 5

Menține o temperatură constantă, ideal între 18 și 24 de grade Celsius.

Când încep să crească, de plantele din din vasul din stânga trage serios, în fiecare zi. Pe cele din vasul din dreapta lasă-le în pace.

Pasul 6

 Vezi ce se întâmplă după câteva zile. Și gândește-te dacă ideea următoare e adevărată: ”Uneori, nu-i bine să grăbești lucrurile”. 

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.