Grădina Magică

Această probă te invită să creezi și să îngrijești o mică grădină de plante în apartamentul tău ori o livadă de pomi fructiferi în grădina ta.

Pasul 1

Vei începe prin a alege plantele sau pomii fructiferi pe care dorești să îi crești. Poți alege dintre plante care cresc bine în interior, cum ar fi roșii cherry, ardei iuți, ierburi aromatice (busuioc sau menta) sau chiar mici lămâi sau portocali, special adaptat pentru interior.

Plantele pot fi achiziționate sub formă de semințe sau puieți, de la un magazin de specialitate.

Pasul 2

Vei pregăti vasele pentru plantare ori solul în care va trebui să plantezi puieții. În cazul în care plantezi semințe în apartament, vorbim fie de ghivece clasice sau recipiente reciclate (cum ar fi cutii de conserve sau recipiente din plastic). Important este să asiguri drenajul corespunzător.

Solul folosit trebuie să fie potrivit pentru tipul de plantă aleasă. Poți cere sfaturi la magazinul de unde le achiziționezi sau să faci cercetări online.

Pasul 3

Vei planta semințele sau plantele în vasele pregătite, având grijă să le oferi spațiul necesar pentru a crește.

Îngrijirea plantelor va include udarea lor constantă, asigurarea unei lumini adecvate (poate fi nevoie de o lampă cu lumină pentru plante în apartamente mai întunecoase) și fertilizarea corespunzătoare (există îngrășământ special pentru anumite tipuri de plante).

Pasul 4

 În fiecare zi, vei observa progresul plantelor tale. Vei învăța să recunoști semnele unei plante sănătoase și să intervii atunci când este necesar (de exemplu, când o plantă are nevoie de mai multă apă sau lumină). E posibil să și pierzi plante, dar asta e normal.

Pasul 5

În momentul în care plantele tale vor produce fructe, sau ierburile aromatice vor fi crescute, vei putea să le recoltezi. Dacă ai ales să plantezi ierburi folosite în bucătărie, vei putea să le folosești la rețele diverse, adăugându-le în mâncărurile tale preferate.

Pasul 6

Poate că vei crede că această probă nu are nicio legătură cu povestea Orașului Portofel, însă ea te va învăța un lucru extraordinar de important: cum să ai răbdare și cum îți setezi, cu responsabilitate, ținte de îndeplinit. La finalul probei, te-ai putea întreba ce te-a surprins cel mai mult în procesul de creștere a plantelor tale? Unde a fost greu? Care a fost momentul în care ai vrut să abandonezi plantele și cum au reușit, totuși, să continui proba? Care a fost partea preferată în îngrijirea grădinii tale magice?

Vorbește cu cineva drag ție și o să vezi că, răspunzând la toate aceste întrebări, o să devină mai clar că, zi după zi, grădina ta magică te-a învățat cum să crești plante, cum să le ajuți să facă fructe ori să fie folositoare și cum te poți bucura de acele fructe. Adică exact ideea din spatele economiilor și investițiilor.

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.