Maratonul de Lectură în Familie

Această probă își propune să încurajeze lectura în familie și dezvoltarea imaginației și a vocabularului. Poate pare că această idee nu are legătură cu educația financiară, dar merită să știi că, înainte de a gestiona bani, trebuie să știi să gestionezi lumea din jurul tău. Iar cititul este unul dintre ajutoarele cele mai de nădejde, atunci când este vorba despre înțeles și gestionat lumea și problemele ei.

Descriere

Vei organiza un maraton de lectură în familie, unde fiecare membru va alege și va citi o carte, urmat de o discuție comună despre povestea și lecțiile învățate. Va trebui să vă stabiliți un termen până la care cartea respectivă să fie finalizată.

Pasul 1

Fiecare membru al familiei alege o carte pe care să o citească. Cartea poate fi aleasă în funcție de interesul fiecăruia ori pe o anumită temă comună (exemplu: cărți despre călătorii, cărți cu detectivi, cărți cu acțiune care se petrece în spațiu etc.)

Pasul 2

Stabiliți un termen limită pentru citirea cărților (de exemplu, o săptămână sau două).

Pasul 3

Pe parcursul perioadei de lectură, fiecare membru al familiei își alocă o oră sau două, pe zi, citind cartea sa.

Pasul 4

La sfârșitul termenului, organizați o seară de discuții, unde fiecare va povesti despre cartea citită și ce a învățat din ea.

Pasul 5

Discutați despre personaje, teme, și mesajele cărților. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de comunicare.

Pasul 6

Această probă subliniază importanța lecturii în dezvoltarea personală și profesională. Prin lectură, nu numai că ne îmbogățim vocabularul și cunoștințele, dar învățăm și să gândim critic, să analizăm diferite situații și să ne dezvoltăm empatia.

În contextul educației financiare, lectura ne ajută să înțelegem lumea cea mare și complicată.

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.