Rețeta de limonadă

Scrie o rețetă de limonadă ca și cum ai vrea să o explici unui computer. Ai grijă, computerul nu știe atât de multe lucruri precum crezi tu, motiv pentru care trebuie să îi explici fiecare pas pe care trebuie să îl urmeze, în ordinea potrivită.

Descriere

Poate că ți se pare banală această probă, dar încercăm să te învățăm două lucruri; în primul rând cum să gândești structurat (și secvențial – mami sau tati îți pot explica ce înseamnă asta) și pașii oricărui plan să fie clari și bine organizați. 

Al doilea obiectiv e să începi să te gândești cum “vorbești” cu un calculator. Fie că vei avea o carieră în programare sau doar vei avea contact (din ce în ce mai des) cu inteligența artificială, să știi cum să dai instrucțiuni clare unui computer îți va fi de super folos pe viitor. 

Pentru inspirație, poți urmări videoclipul de mai jos (e în engleză, dar poate cineva drag ție te poate ajuta cu traducerea. Dacă nu, roagă-i să ne scrie și te ajutăm noi cu traducerea 😉 ):

Play Video

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.