Vânătoarea de Comori

Proba își propune să te învețe despre economisire, într-un mod captivant și distractiv. Prin participarea la o vânătoare de comori în propria casă, vei descoperi cum economisirea poate fi la fel de incitantă ca o aventură.

Descriere

Această probă îmbină distracția unei vânători de comori cu lecții valoroase despre economisire și gestionarea resurselor, precum și cu acțiunea și suspansul căutării de indicii, întocmai ca un detectiv încercat. Îți promitem, va fi o experiență educativă unică și memorabilă.

Pasul 1

Părinții tăi vor pregăti “terenul de vânătoare” ascunzând în casă monede sau bancnote de jucărie (sau reale, după preferință). Acestea pot fi ascunse în locuri neașteptate, dar accesibile – sub perne, în raftul cu cărți, între jucăriile tale sau chiar în grădina casei, dacă aveți o grădină și vremea o permite.

În fiecare ascunzătoare, părinții vor lăsa mici ghicitori sau indicii. Fiecare indiciu te va provoca să gândești și să descoperi unde este următoarea comoară.

Pasul 2

Vei primi o hartă simplă a casei, creată de părinții tăi, care va arăta locul primului indiciu. Această hartă te va ajuta să te orientezi și să îți începi căutarea.

Primul indiciu te va conduce la prima comoară. De exemplu, ar putea suna așa: “Unde te odihnești seara, acolo vei găsi ceva care strălucește.

Pasul 3

Fiecare comoară găsită va conține un nou indiciu sau o ghicitoare care te va conduce la următoarea. Aceste ghicitori pot varia în dificultate, fiind adaptate abilităților tale de rezolvare și gândire.

De exemplu, o ghicitoare ar putea fi: “Ce are cinci degete, dar nu are viaţă?” Răspunsul ar putea fi “mănușa” și ascunsă în mănușa din hol vei găsi următoarea comoară.

Pasul 4

Pe măsură ce găsești comorile, le vei “depozita” într-o “bancă” special pregătită. Mai știi banca pe care ai construit-o în proba de la primul capitol al poveștii? O poți folosi pe aceea. Sau, dacă nu ai trecut prin proba de la capitolul respectiv, poți construi acum o ”bancă”. Poate fi o cutie pe care ai decorat-o împreună cu părinții tăi sau un borcan transparent unde poți vedea cum “comoara” ta crește.

Acest act simbolizează economisirea – pui deoparte “comorile” pe care le găsești, anticipând un scop mai mare în viitor.

Pasul 5

După ce ai terminat vânătoarea de comori, împreună cu părinții tăi vei vedea cât de mare este “comoara” pe care ai adunat-o. Dacă reușești, în timp, să adaugi și alte monede sau bancnote la comoara ta, vei putea să atingi obiective mai mari în viitor, cum ar fi cumpărarea unui joc nou, a unei cărți pe care ți-o dorești sau chiar planificarea unei excursii speciale.

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.